Social Nation

Instagram în România

Instagram 1

Instagram 1

Încă de când părinții noștri au descoperit Facebook și au început nu doar să își facă numeroase conturi dar și să ne invadeze intimitatea și să ne facă de rușine printre prieteni postând poze cu noi de când eram mici și selfie-uri neclare cu ei la diferite botezuri și cumetrii, ne-am mutat toți pe a doua cea mai de succes formulă de social media cunoscută de generația millenials: Instagram.

Această nouă rețea de socializare s-a lansat în 2010 ca o platformă destinată sharing-ului de fotografii și instantanee dar a devenit treptat un instrument pentru monetizarea diferitelor talente pe care oamenii le au, industria cu cel mai mult succes fiind fashion-ul. Momentan există chiar și magazine care își desfășoară activitatea exclusiv pe Intagram.

Viralitatea Instagram-ului în România

În România, numărul total de useri la început de 2018 este 824,160. Acesta a crescut cu aproape 250,000 de useri noi în doar 6 luni, în septembrie 2017 având un total de 572,000 de useri din țara noastră. Kevin Systrom, CEO Instagram, a afirmat că platforma lui a devenit ”un puls virtual care arată în timp real ceea ce se întâmplă în lume”.

Pentru a vă da seama cât de mare este această migrare a userilor de pe Facebook pe Instagram, statisticile arată o creștere dramatică a cifrelor nu doar în ceea ce privește numărul de useri. Stăm mai mult pe Instagram, comentăm mai mult, like-uim mai mult și postăm mai mult după cum urmează:

Instagram are o creștere masivă în fiecare zi

Instagram a crescut dintr-o platformă de share-uit fotografii și instantanee drăguțe în a doua casă a generației millenials. Numărul de useri crește de la o lună la alta și oamenii devin din ce în ce mai interesați, probabil și datorită celorlalte funcții ale aplicației precum cea de chat și cea de stories. Chiar dacă aplicația este populară în SUA de mai mulți ani, popularitatea ei crește rapid și în România iar noi ne așteptăm la o evoluție și mai pregnantă în lunile care urmează.

Vezi acum articolul în care am comparat Instagram și TikTok aici: https://socialnation.ro/instagram-sau-tiktok/

Exit mobile version