Cuprins
Cu atât de mult conținut shareuit pe Instagram, este foarte tentant să vrei să faci screenshot-uri. Dar cel a cărui postare o capturezi primește cumva notificare despre asta? Și cum știi dacă cineva a făcut screenshot la story-ul tău?
Există o singură situație în care Instagram va trimite notificări atunci când faci un screenshot în aplicație. Vom analiza în continuare mai multe situații care crează confuzie în rândul utilizatorilor Instagram și vom rezolva misterul.
Notificări când faci screenshot la conținut din feed
Pozele și videoclipurile obișnuite, care apar în news feed, sunt sigure din punct de vedere al notificărilor. Poți face liniștit screenshot – celălalt nu va fi notificat. Același lucru se întâmplă și în cazul înregistrărilor de ecran ( screen recording).
Notificare când faci screenshot la story
Instagram a petrecut câteva luni testând un feature care permitea userilor să vadă cine făcea screenshot la story-urile lor. Aceasta funcție a fost, însă, abandonată după scurt timp. Prima dată observată în februarie 2018, funcția a fost în vigoare până în iunie, același an. De atunci, oamenii pot face liniștiți screenshot la story-urile favorite.
Ce se întâmplă când vorbim de mesaje?
În privința mesajelor, lucrurile nu sunt foarte diferite ( există, însă, o mică diferență care este foarte importantă).
Instagram folosește o funcție de ștergere a imaginilor și videoclipurilor trimise direct din aplicație. Conform secțiunii Ajutor a Instagram, când faci screenshot la aceste poze sau videoclipuri celălalt primește notificare.
Dacă vorbim de mesajele text trimise și primite în aplicație, acestea nu reprezintă un risc. Dacă vrei să faci screenshot la conversație, o poți face liniștit, cât timp nu capturezi o fotografie sau un videoclip.
Ai grijă de aplicațiile care pretind că trimit notificare când cineva face screenshot
Orice aplicație third-party care pretinde că-ți trimite notificări de screenshot la story, profil sau alte poze este o mare înșelătorie. Instagram pune restricții foarte mari acestor tipuri de aplicații când vine vorba de accesul lor la asemenea informații.
Concluzia este că dacă dai peste o aplicație de genul nu trebuie să o instalezi. Ai posibilitatea să-ți pierzi contul de Instagram sau, mai rău, să dai de viruși care să-ți fure și alte date.
Per total, am aflat că Instagram trimite notificări doar atunci când se face screenshot la o poză sau videoclip trimis prin mesageria din aplicație. Story-urile, imaginile și videoclipurile din news feed, precum și cele din Explore sunt ferite de notificări.