Instagram vs Facebook: Cine iti poate promova mai bine business-ul?

scris de Diana
0 comentariu

Când vine vorba despre campaniile plătite pe rețelele sociale este clar că cei de la Facebook dețin controlul. Compania a redefinit modul în care privim rețelele sociale și de asemenea a extins posibilitățile pentru  business din social media. 

Însă se apropie din urmă și Instagram-ul, care într-o lume trăită sub influenta telefonului mobil a reușit să se facă apreciată și să ne acorde tot ce avem nevoie într-o aplicație. Ambele platforme  sunt puternice și au o mulțime de oportunități pentru afacera ta. Nu există nici o indoială despre asta. În plus cele două sunt strâns legate împreună deoarece Facebook deține Instagram. În ciuda asemănărilor  dintre ele, acestea trebuiesc abordate ca două platforme diferite. 

Nu poți aplica aceleași tehnici și strategii pe care le folosești pe Facebook și pe Instragram. În continuare vom analiza diferențele dintre ele pentru a decide care este mai folositoare pentru business-ul tău.

Ce au cei de la Instragram de oferit? 

Sa începem  cu o analiza asupra a ce ne oferă Instagram-ul când vine vorba de promovarea unui business. Iată câteva statistici despre platformă pentru a înțelege mai bine beneficiile:

1. Popularitatea 

Instagram are peste 800 de milioane de utilizatori activi lunar și aproximativ 500 de milioane de utilizatori activi zilnic. 80% dintre acești utilizatori sunt din afara Statelor Unite, sugerând că platforma are o acoperire globală masivă. Numărul mare de utilizatori îl face ideal pentru un business care vrea să își sporească popularitatea.

2. Engagement

Cea mai bună parte a platformei este că are unii dintre cei mai activi utilizatori. În medie, utilizatorii distribuie 95 de milioane de fotografii și videoclipuri pe zi. Și aceste postări  adună un total de aproximativ 4,2 miliarde de aprecieri pe zi.

Locowise a raportat în martie 2016 că rata de engagement pe Instagram a fost de 0,84%  în februarie. Comparativ cu rata de engagement din ianuarie, a existat o scădere de 11,58%. În același timp, Instagram a avut cel mai mare engagement față de toate celelalte platforme de socializare.

3. Traficul de engagement 

În afară de ratele ridicate de engagement de pe platformă, Instagram aduce și foarte multi vizitatori în mediul extern. Conform unui studiu, vizitatorii unui site  web care vin prin Instagram petrec o medie de 192 de secunde. Mai mult de 3 minute,un număr semnificativ mai mare fata de celelalte platforme de marketing. De fapt, vizitatorii care vin prin Instagram stau cu 45% mai mult decât vizitatorii de pe Facebook și cu 40% mai mult decât vizitatorii de pe Twitter.

 4.  Demografia

Alegerea platformei de socializare depinde de targhetarea pe care o doresti. Un studiu realizat de Pew Research în 2015 a constatat că există mai mulți utilizatori de sex feminin pe Instagram decât utilizatorii de sex masculin. Potrivit studiului, 31% dintre femei folosesc platforma în mod regulat. Același lucru este valabil și pentru 24% dintre bărbații.

Instagram-ul este cel mai popular printre  adolescenți și adulți cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani. De fapt, 55% dintre internauții din acest grup de vârstă folosesc Instagram. Acest tip de utilizatori fac Instagram-ul ideal pentru a ajunge la o audiență mai tânără. Instagram este, de asemenea, o platformă excelentă pentru influenceri.

Ce au cei de la Facebook de oferit?

Acum să trecem la statisticile celor de la Facebook. Numerele ne vor ajuta să-i înțelegem mai bine importanța  în marketing:

  1. Popularitatea 

Facebook-ul continuă să fie rețeaua socială numărul unu atunci când vine vorba de popularitate. Conform celor mai recente cercetări realizate de Dreamgrow, platforma are 2,2 miliarde utilizatori activi lunar. Deci, dacă ești în căutarea popularității, Facebook-ul câștigă fără probleme.

  1. Engagement 

Când vine vorba de engagement, Facebook-ul nu are același succes ca și Instagram-ul. Dar se plasează categoric pe locul doi privind rata de engagement a publicului în rândul tuturor rețelelor sociale, în conformitate cu Locowise. Un studiu arată că platforma generează al doilea cel mai mare număr de interacțiuni ale utilizatorilor cu brandurile.

  1. Demografia

Facebook este mai popular printre adulții , 72% dintre ei folosindu-se de platformă. Ca și Instagram, acest canal este mai popular la femei decât la bărbați. Dar diferența nu este prea drastică, 77% dintre femei și 66%  dintre bărbați se află pe platforma.

Facebook-ul pare să atragă utilizatorii de toate vârstele. Și este cel mai popular în rândul adolescenților și adulților cu vârsta cuprinsa intre 18-29 ani. De fapt, 82% dintre utilizatorii de acestă vârstă se află pe platformă. 79% dintre utilizatorii cu vârste cuprinse între 30 și 49 de ani folosesc Facebook. Și același lucru este valabil și pentru 64% dintre utilizatorii cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani. Aceste statistici sugerează că Facebook este eficient pentru a ajunge la utilizatorii din toate grupele de vârstă.

  1. Performanța  anunțurilor 

Anunțurile de pe Facebook au fost extrem de bune, rezultând venituri făcute cu ajutorul  anunțurilor de 6,82 miliarde de dolari. Aceste numere au crescut cu 59% începând din 2015. Un studiu din 2014 a constatat, de asemenea, că anunțurile de pe Facebook funcționează mult mai bine decât anunțurile web obișnuite. 

Care este mai bună  până la urma?

Comparând cele doua platforme, instragram și Facebook, pe baza datelor prezentate mai sus, putem conchide:

  1. Instagram oferă un engagement mai bun 

Instagram depășește performanța Facebook atunci când este vorba de engagement. Un studiu efectuat de News Whip dovedește acest fapt comparând media aprecierilor primite de pe cele două platforme. Dacă vă uitați la următoarele date, veți vedea diferența dintre aprecierile primite la unele dintre cele mai cunoscute branduri de pe Instagram și pe Facebook.

  1. Facebook pentru popularizarea mai rapidă  

Când vine vorba de popularitate, Facebook este clar deasupra celor de la  Instagram. Nu numai că are un numărul mult mai mare de utilizatori, dar are și majoritatea grupurilor de vârstă. Deci, veți avea mai multe șanse de a vă creste popularitatea folosind această platformă.

  1. Instagram pentru a ajunge la o audiență mai tânără

Instagram-ul se bazează pe o audiență mai tânără și este platforma perfectă pentru un engagement mai ridicat și eficient. 

  1. Facebook pentru distribuirea informațiilor 

Facebook îți oferă libertatea de a distribui linkuri nelimitate la blogurile și paginile de produse. Deci, dacă scopul dvs. este de a distribui postări informative și de a vă promova postările de pe blog, ar fi o opțiune mai bună decât Instagram.

În concluzie nu putem spune ca una dintre aceste platforme este mai buna decât alta privind campaniile plătite. Fiecare platforma are plusurile si dezavantajele ei. Înainte sa alegi pe ce platforma dorești sa te promovezi trebuie sa știi clar ce obiective vrei sa atingi pentru că  în funcție de acestea sa alegi platforma potrivita.

Related Posts

Lasa un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Pentru a continua va rugam sa apasati butonul "Accept". Accept Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy