Varsta minima pentru a accesa Instagram

scris de Teodor
0 comentariu

Instagram termina joaca privind varsta minima pentru a accesa Instagram. După nouă ani, Instagram îmbracă în cele din urmă mai multă responsabilitate pentru a proteja copiii minori de problemele cauzate de social media. Acesta va cere de acum noilor utilizatori să-și introducă data nașterii și va interzice utilizatorilor cu vârsta mai mică de 13 ani să se inregistreze. Cu toate acestea, nu va cere utilizatorilor deja existenți să introducă vârsta lor, așadar, putem spune că Instagram „închide ochii” cu privire la orice copil minor care se află deja printre cei 1 miliard de membri.

Ce modificări vor fi aduse dacă se va introduce varsta minima pentru a accesa Instagram?

Ulterior, Instagram va începe să folosească informațiile legate de vârstă pentru a oferi informații despre setări și noi controale de confidențialitate ce voi fi adăugate pentru utilizatorii mai tineri. De asemenea, vor adăuga o opțiune ce va permite doar persoanelor pe care le urmărești să îți trimită un mesaj, să te adauge într-un grup sau să răspundă la povestea ta.
Jane Manchun Wong a observat pe Instagram prototiparea unei funcții de verificare a vârstei. După cum a indicat codul pe care l-a găsit, Instagram vă va păstra data de naștere privată și o va sincroniza cu profilul dvs. de Facebook dacă vă conectați conturile.

Există urmări dacă nu vei adăuga varsta minima pentru Instagram?

Instagram a rămas cu mult în urmă în protejarea utilizatorilor minori. S-a bazat pe ignoranța cu privire la vârstele utilizatorilor. Însă pentru a evita o amendă de 40.000 USD pentru încălcarea Legii privind protecția confidențialității online a copiilor care interzice colectarea informațiilor personale de la copii mai mici de 13 ani. „Solicitarea acestor informații ne va ajuta să împiedicăm persoanele minore să se alăture Instagram, ne va ajuta să menținem tinerii mai în siguranță și să permitem mai multe experiențe adecvate vârstei”, notează Instagram.

Facebook, Snapchat și TikTok solicită deja utilizatorilor să introducă data nașterii lor imediat ce încep procesul de înregistrare. TikTok a construit o secțiune complet separată a aplicației sale, unde copiii pot viziona videoclipuri, dar nu pot posta sau comenta, după ce a fost amendată de FTC pentru încălcarea legii privind protecția confidențialității online a copiilor.
În ceea ce privește motivul pentru care a durat atât de mult, un purtător de cuvânt al Instagram spune „La început, nu am solicitat oamenilor să ne spună vârsta lor, pentru că am dorit ca Instagram să fie un loc în care fiecare să se poată exprima pe deplin – indiferent de identitatea lor.” pare o scuză destul de abstractă

Respectarea standardelor din industrie atinge responsabilitatea minimă viabilă. Dar o aplicație atât de atrăgătoare pentru utilizatorii mai tineri și care oferă date atât de sensibile ar trebui să pună mai mult accent pe siguranță

Related Posts

Lasa un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Pentru a continua va rugam sa apasati butonul "Accept". Accept Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy