Cuprins
Cum să devii un influencer pe Instagram ? Cresterea unui cont de instagram devine din ce in ce mai grea , insa nu este un lucru imposibil. Și pe măsură ce mai multe branduri descoperă valoarea influencerilor Nano și Micro, nu ai nevoie de milioane de urmaritori pentru a obține colaborări cu branduri mari.
Cum să devii un influencer pe Instagram
Fie că abia începi călătoria de influencer Instagram sau ai deja mii de urmaritori, aceste strategii te vor ajuta:
Tips nr. 1: Identifica nișa și baza conținutului
Cu cât ești mai concentrat și mai nichiat la început, cu atât vei putea crește mai ușor o comunitate care are încredere și iubește conținutul tău.
De ce? Este mai bine să fii expert în câteva lucruri decât să fii un șef al tuturor meseriilor.
Dar identificarea doar a unuia sau a două subiecte despre care să postezi poate fi dificilă – suntem oameni cu mai multe fațete, cu multe interese.
Așadar, iată câteva întrebări pentru a te ajuta să-ti descoperi nișa:
• Ce mă pasionează cel mai mult?
• Pentru ce sunt cel mai cunosc?
• Ce content as putea crea cu fericire fără să fac bani?
Odată ce ai stabilit nișa generală, te poți concentra asupra bazei de conținut – de la 3 până la 5 subiecte pentru care vei crea în mod constant conținut.
Dacă esti blogger de călătorii, baza de conținut ar putea include sfaturi pentru vacanță, stil de viață și informații despre rețelele sociale.
Sau, baza de conținut ar putea fi bunăstarea personală, antreprenoriatul și viața asa cum este ea, cum ar fi Lisa Linh:
După ce ai stabilit baza, va fi mult mai simplu să creezi conținut pentru Instagram.
Și vei putea să construiesti un calendar de conținut consistent pentru luna respectivă – sa nu mai ai probleme în ultimul moment!
Tips nr. 2: Creaza video de scurtă durată și Reels
Popularitatea videoclipurilor de scurtă durata a crescut în ultimul an odată cu creșterea TikTok și introducerea Instagram Reels.
Stăpânirea videoclipurilor de formă scurtă și postarea constantă a Reels-urilor poate duce la o creștere masivă pe Instagram. Iată 5 sfaturi:
1. Incepe. Pentru mulți creatori care și-au petrecut întreaga carieră facand fotografii pentru rețelele de socializare, presiunea de a învăța sa faca videoclipuri de formă scurtă poate fi deranjantă, dar cel mai bun mod de a te îmbunătăți la ceva este să practici. Ceea ce creezi nu va fi „perfect” la început, dar prin practică, veți găsi groove-ul și te vei bucura de acest proces.
2. Cercetareaza. Pentru a crea reels-uri interesante, dedica 15 minute pe zi cercetând ceea ce creează alții. Acest lucru iti va permite să ții pasul cu videoclipurile populare și să te inspiri de videoclipurile pe care le creează alții din nișa ta.
3. Asigura-te ca Reels-urile tale ajuta. Fiecare videoclip pe care îl postezi ar trebui să fie fie educativ, inspirațional și / sau relatabil în nișa ta.
4. Deschide cu un magnet. Pentru a obține vizualizări și a maximiza acoperirea reels-urilor, trebuie să „opresti derularea” pornind rolele cu un anumit tip de magnet. Poți face acest lucru într-o varietate de moduri. În primul rând, printr-un magnet vizual, cum ar fi purtarea rujului strălucitor sau un top cu model. În al doilea rând, prin-un text care scoate la iveală problema sau dorința publicului. De exemplu, dacă esti un influencer de modă, textul de la început poate spune „6 moduri de a stiliza un top alb pentru primăvară”. În al treilea rând, poți utiliza mișcarea, cum ar fi sărind spre cameră sau fluturând camera la început.
5. Pregateste-ti rolele. Întrucât Instagram acordă prioritate atât de mult Reels-urilor în cadrul algoritmului, postarea constantă a reels-urilor va avea un impact pozitiv asupra contului tau și asupra performanței întregului conținut. Pentru a rămâne în concordanță cu reels-urile, pregateste-le în avans pentru săptămâna următoare!
SFAT: Păstreaza o foaie cu toate ideile pe care le ai, selecteaza 5-7 pe care doresti să le postezi săptămâna viitoare, apoi trage-le pe toate într-o singură zi.
Tips nr. 3: Fii consecvent
Dacă doresti să vezi o creștere pe Instagram și să rămâi la curent cu urmaritorii tai, este vital să fii consecvent.
În ceea ce privește postările de feed, trebuie sa faci un program pe care sa il respecti pentru ca publicul să știe când să se aștepte la un conținut nou.
Iar atunci cand vorbim de Instagram Stories, încearca să fi prezent în fiecare zi. Da în fiecare zi.

Una dintre cele mai dificile părți despre apariția zilnica este să nu ai suficient conținut sau timp pentru a planifica în avans.
Soluţie? Creaza continut in avans
Dedica 1-2 zile din săptămână pentru a crea grafică, filmeaza reels-urile Instagram sau fa fotografii acasă pentru săptămâna viitoare.
Și înainte de ziua de filmare, fa o listă cu toate fotografiile pe care doresti să le obții și orice ținute sau recuzită de care ai nevoie. Nu uita să faci fotografii pentru baza de conținut!
Tips nr. 4: Scrie descrieri semnificative
Acum, utilizatorii așteaptă mai mult decât o fotografie frumoasă și o descriere scurtă de la influenceri.

Descrierile reprezintă o oportunitate excelentă de a stimula conversația, de a oferi valoare și de a crea conexiuni semnificative cu comunitatea ta.
O tendință de încercat este „descrierea de microblogging” – care este ca o postare pe blog.
De exemplu, dacă esti un influencer Instagram ce prezinta retete , descrierea ta de microblogging ar putea acoperi 5 superalimente pe care trebuie să le adaugi la smoothie-uri și de ce.
Dacă esti un influencer de modă, o descriere de microblogging ar putea contura sfaturi pentru restilizarea unei piese:
Influenceri precum Sarah Nicole Landry (@thebirdspapaya) și Nabela Noor (@nabela) au folosit strategia „legenda microblogging” pentru a crește pe Instagram cu postări autentice despre iubirea de sine și frumusețe:
Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când îți scrii descrierea:
1. Fa prima linie suficient de atrăgătoare pentru a încuraja utilizatorii să nu mai deruleze. Câteva exemple includ „Ghidul pentru …”, „5 lucruri pe care ar trebui să le știi despre …”, „Adevărul despre …”, „Oricine altcineva se simte ca…?” Sau „Știi cum să…?”
2. Încheie descrierile cu un CTA (îndemn). Poate fi o întrebare, o incurajare sau cererea unui sfat.
3. Fa descrierea ușor de citit. Nu este nimic mai rău decât o descriere lungă care are doar un paragraf !
4. Foloseste câteva emoji-uri distractive, de brand. Acest lucru le va face mai incitante din punct de vedere vizual, dar nu uita să te asiguri că formatul este accesibil.
Tips nr. 5: Concentreaza-te pe construirea comunității
În timp ce ratele de creștere și de implicare sunt indicatori importanți de care trebuie să ții cont, influencerii ar trebui să se concentreze și asupra calității comunității pe care o cultivă.
Când esti hiperconcentrat pe lățime, este posibil să ai un public foarte mare, dar unul care nu are neapărat încredere în sfaturile tale, deoarece nu ai petrecut timp construindu-l.
În comparație, atunci când esti hiperconcentrat pe profunzime, vei avea un public care are încredere în recomandările tale, cumpără produsele pe care le recomanzi și te urmează către alte platforme.
Indiferent în ce stadiu te afli în cariera de influencer Instagram, construirea de relații în comunitatea ta este cel mai important lucru pe care îl poți face.
Iată două sfaturi pentru construirea comunității:
# 1: Conversații
După postarea pe feedul tau, rămai în aplicație cel puțin 30 de minute, răspunzând la comentarii. Și revino mai târziu în cursul zilei pentru a răspunde la restul.
Când primesti un DM, asigura-te întotdeauna că răspunzi și inițiezi o conversație autentică. Trimiterea de mesaje vocale adaugă și o notă personală (și îți salvează degetele!).
# 2: Încurajează-ți publicul să-și vorbească (nu doar ție!)
Poți face acest lucru încurajându-ti publicul să fie activi unii cu altii în comentariile unei postări.
Influencerul de călătorii de lux Lindsay Silberman oferă indicații practice despre cum să obții surse din comunitatea dta, să le ceri părea și să-I determini să „împărtășească cu clasa”:
Tips nr. 6: Afla date despre publicul tau
Știi mai multe despre publicul tau decât informații demografice de bază?
Știi brandurile pe care le adoră urmaritorii tăi, locurile de muncă pe care le au, luptele și obiectivele lor?
Pentru a avea succes ca influencer Instagram, știind totul despre persoanele care te urmăresc te va ajuta să creezi conținut cu care rezonează – și, în cele din urmă, funcționează bine.
Cea mai rapidă modalitate de a obține un instantaneu al datelor demografice al publicului (cum ar fi vârsta și locația) este prin tabloul de bord pentru analize native Instagram:

Aflarea despre publicul tau te va ajuta, de asemenea, să te asiguri că colaborezi cu mărci pe care le vor iubi și de la care ar putea cumpăra.
În plus, dacă doresti să creezi un produs într-o zi (un curs online, o linie de îmbrăcăminte sau un produs digital), cunoașterea intereselor, dorințelor și luptelor publicului iti vor fi de ajutor pentru a te asigura că nu vei bate campii.
Alte modalitati prin care poti afla date despre publicul tau
# 1: Starneste conversatii in comentarii
Foloseste descrierile ca o oportunitate de a cere urmaritorilor să-ti spună date despre ei în comentarii!
# 2: Posteaza sondaje pe Instagram Stories
Sticker-ul cu sondaje facilitează votarea și participarea cuiva.
Câteva întrebări pe care le-ai putea pune (care ar trebui adaptate în mod specific profilului și nișei tale):
• Ai un loc de muncă part-time sau full-time?
• Îți place când postez sfaturi de călătorie sau sfaturi pentru rețelele sociale?
• Doresti să-ti transformi blogul într-o afacere?
# 3: Fa un sondaj cu ajutorul formularului standard sau cu formularele Google
Crearea unui sondaj pentru publicul tau este o modalitate excelentă de a pune întrebări care necesită răspunsuri mai lungi, cum ar fi „Care este lucrul tău preferat la contul meu?” sau „Ce vrei să postez mai des?”
SFAT: Completarea unui sondaj necesită destul de mult timp, așa că nu uita să oferi un stimulent. De exemplu, toți cei care completează sondajul intră automat intr-un giveaway.
Tips nr. 7: Optimizeaza-ti biografia și profilul
Una dintre cele mai frecvente reclamații ale noilor influenceri Instagram este că brandurile nu vin la ei și, de cele mai multe ori, se datorează faptului că pagina nu este optimizată corespunzător.
Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că potențialii parteneri debrand știu că esti deschis pentru afaceri:
# 1: Creaza un profil de business sau de creator
Acest lucru este vital pentru branduri să te vadă ca un partener potențial și să aibă acces la funcții utile, cum ar fi analiza Instagram, instrumentele de conținut de marcă și răspunsurile salvate.
În plus, veți avea mai multe opțiuni pentru butonul de contact pe care să-l adăugi la profilul tau Instagram.

Vă puteți schimba profilul accesând Setări> Cont> Comutare la Cont de business.
# 2: Evidențiaza-ti nișa și publicul țintă
O biografie puternică pe Instagram explică “ce faci” și “pentru cine faci” în câteva propoziții scurte sau puncte.
Gândeste-te la asta ca la un mini pitch care arată brandurilor cine esti, din cine este formată comunitatea ta și tipul de conținut pe care doresti să îl creezi.
# 3: Fii strategic cu conținutul tău
Posteaza conținut pe care doresc să îl vadă brandurile cu care doresti să lucrezi.
De exemplu, dacă esti un influencer Instagram de călătorii de lux care dorește să realizeze colaborări cu Ritz-Carlton și Four Seasons, ar trebui să postezi deja acel tip de conținut.
Tips nr. 8: Construieste-ti conexiuni
Crearea de conținut consistent și construirea unei comunități pe Instagram fără a face conexiuni cu brandurile este ca și cum ai face cu ochiul unui tip aflat în întuneric complet … nu va observa.
Iată câteva sfaturi pentru lansarea către branduri și pentru realizarea următoarei colaborări:
# 1: Intra pe platformele de marketing pentru influenceri
Poti consula platforme precum Fohr, Collectively și Popular Pays.
După configurarea profilului tau, vei fi contactat dacă una dintre brandurile platformelor te consideră o potrivire bună pentru una dintre campaniile lor.
# 2: Cercetează firmele de PR și prezinta-te
Firmele de PR sunt agenții care reprezintă o varietate de branduri și organizează campaniile de marketing pentru influenceri.
Foloseste Google pentru a găsi firme de PR care reprezintă branduri în nișa ta și sa te prezinti prin e-mail!
Solicita să fii păstrat pentru oportunități viitoare și, dacă este posibil, organizeaza o intalnire sau un chat telefonic casual, astfel încât sa-ti retina numele si ineresele.
# 3: Creeaza și trimite un portofoliu cu statisticile tale
Ori de câte ori abordezi un brand, asigura-te că trimiți kitul media! Acesta trebuie sa contina urmatoarele date:
• Toate conturuile din social media si chiar si site-ul web
• Dimensiunea publicului de pe fiecare platforma
• Date demografice ale publicului (vârstă, sex, locație)
• Exemple de conținut pe care l-ai produs în trecut. În funcție de brandul pe care il abordezi, poți schimba aceste imagini.
• O listă cu brandurile cu care ai lucrat în trecut (dacă există)

# 4: Distribuie un raport Google Analytics
Împreună cu kitul media, nu uita să distribui un raport de analiză Instagram!
Acesta este un mod profesional (și verificat) de a-ti prezenta valorile cheie de performanță.
Brandurile consideră că aceste rapoarte sunt utile pentru a-ti determina credibilitatea și dacă ai fi potrivit pentru campania lor.

Tips bonus: Diversifica platformele
Influencer nu ar trebui să se bazeze complet pe Instagram.
Prin creșterea audienței pe o altă platformă, crești suma pe care o poți cere pentru colaborările cu branduri.
De exemplu, dacă un brand te abordează pentru a crea câteva postări pe Instagram, ai putea adăuga si într-o postare pe blog și să crești semnificativ rata.
Pe ce alte platforme ar trebui să te afli? Totul depinde de interesele și punctele tale forte și de platforma cea mai potrivită pentru nișa ta.
Dacă te pricepeți in fata camerei, YouTube sau TikTok ar putea fi locul perfect pentru tine.

Iti place sa vorbesti sau sa intervievezi oameni? Ia în considerare crearea unui podcast.
Îți place scrisul de formă lungă? Creaza un blog.
Construirea unei listei de e-mailuri este, de asemenea, extrem de importantă, deoarece este singurul public pe care îl deții cu adevărat care nu se bazează pe existența unei platforme.
Iată cum să construiesti lista de e-mailuri:
• Brainstorm: Cu ce se luptă publicul tău? Ce vor să învețe sau să obțină de la tine? Poate că este un tutorial video cu pozitii relaxante de yoga, o listă de ambalare PDF sau un ghid cu 10 moduri de a stiliza un blazer.
• Creaza un cadou gratuit: poate fi în format PDF, video sau șablon.
• Configureaza o pagină de înscriere: unde oamenii își introduc adresa de e-mail pentru a primi ceva gratuit. Sunt necesare unele lucrări tehnologice pentru acest lucru, dar nu este nimic pe care Google University nu te poate învăța. Căuta în LeadPages pentru a crea pagini de înscriere și ActiveCampaign sau MailChimp pentru marketing prin e-mail.
• Urmăreste-ti lista crescând!
Sper că aceste sfaturi ti-au oferit o inspirație și o perspectivă pentru a-ti îmbunătăți strategia socială ca influencer Instagram.
Reține că succesul nu se întâmplă peste noapte, dar cu consecvență și angajament față de canalele tale sociale vei vedea niste rezultate.