Cuprins
5 Mituri despre colaborarea cu influenceri! Marketingul prin influenceri este pe cale să devină o industrie de 15 miliarde de dolari până în 2022 – și totuși există anumite mituri despre colaborarea cu influenceri.
Incepand cu costurile prea ridicate, până la indorirea puterii influencerilor Nano sau Micro, există o mulțime de concepții greșite.
De ce ar trebui să lucreze brandurile cu influencerii
Cu strategia potrivită, influencerii pot crește gradul de popularitate a brandului, pot stimula vânzările și pot crea o comunitate.
Puterea lor provine din autenticitatea lor. Influencerii pot construi o legătură autentică cu publicul lor și pot deveni o sursă de inspirație de încredere.
După ce au încrederea comunității lor, vor putea vinde produse într-un mod mult mai natural facand sa para mai mult ca o recomandare de la un prieten.
De la nume importante precum Sephora la branduri mici precum Natural Hair Wigs, brandurile folosesc marketingul cu influenceri pentru a-și dezvolta comunitatea și a genera vânzări.
La fel ca multe industrii, marketingul cu influenceri a fost afectat de focarul COVID-19 la începutul anului 2020. Cu toate acestea, pe măsură ce brandurile au trecut la vanzarile online ca răspuns la restricțiile de distanțare socială, industria de marketing cu influenceri a crescut din ce în ce mai mult.
Pe măsură ce brandurile continuă să își diversifice strategiile de vânzare, iar Instagram lansează mai multe instrumente de e-commerce pentru a simplifica modul în care brandurile se conectează cu clienții, industria de marketing cu influenceri va crește.
De fapt, se preconizează că industria de marketing cu influenceri va atinge 15 miliarde de dolari până în 2022.
5 mituri despre colaborarea cu influenceri
Mitul nr. 1: Marketing cu influenceri este scump
Costul este unul dintre cele mai mari motive pentru care brandurile ezită să lucreze cu influenceri.
Așa cum ai fi putut ghici: un parteneriat cu un influencer Mega Macro (care are mai mult de 1 milion de urmaritori) vine adesea cu un preț foarte mare.
Însă, un micro influencer (cei cu mai puțin de 100.000 de urmaritori) va costa de obicei mai puțin.
Prețurile pot varia, de asemenea, în funcție de modul în care intenționezi să lucrezi cu influencerii.
Vrei o postare unică pentru o anumită campanie sau vei colabora cu ei pentru o perioadă mai lungă de timp?
Colaborarea continuă cu influenceri poate contribui la creșterea gradului de afirmare a brandului și la creșterea încrederii în publicul.

Deoarece spațiul de marketing cu influenceri este încă destul de nou, nu există prețuri unice pentru toți influencerii.
Cu toate acestea, înainte de a lucra cu un influencer, utilizeaza-ti bugetul ca bază pentru mai multe colaborari pe timp indelungat – plătirea corecta pentru munca lor este esențială pentru o relație de durată. Chiar și cei mai mici influenceri depun timp și efort în crearea de conținut frumos.
Mitul nr. 2: Nano și Micro Influencers nu dau rezultate
Nano influenceri (cu mai puțin de 10.000 de urmaritori) au rezultate mai bune cu public mult mai activ decât influencerii de nivel superior.
Influencerii Nano au cea mai mare rată de implicare, cu 4% în toate feedurile și postările sponsorizate.

Așadar, dacă obiectivul tau. este să accesezi comunități de nișă, foarte active, lucrul cu mai mulți influenți Nano poate fi o opțiune excelentă.
Un brand care lucrează frecvent cu influenceri Nano este PinkBlush Maternity. Feed-ul lor este plin de clienți reali care își folosesc în mod constant produsele și vorbesc despre ele cu propriul public:
Este posibil ca influencerii Nano și Micro să nu aibă aceeași acoperire în ca un influencer Mega Macro (1M +), dar pot fi o alegere mai rentabilă pentru brandurile care doresc să vizeze un public specific.
Mitul nr. 3: Parteneriatele plătite pe Instagram sunt greu de stabilit
Un alt mit comun este că instrumentele pentru „Conținut de marcă”. nu sunt disponibile pentru toată lumea.
Adevarul? Ai nevoie doar de un profil business.
Pur și simplu acceseaza „Setări” și selecteaza „Afacere”. Deruleaza în jos până la secțiunea „Conținut de marcă”. Apoi, activeaza butonul „Aproba etichetele manual”.

După configurare, poți aproba conturi pentru a crea conținut sponsorizat pentru tine.
Am văzut mii de conturi crescând pe Instagram prin parteneriate plătite. Hashtagul #HelloFreshPartner Hello Fresh are peste 7K postări:
Mitul # 4: Toți influencerii cumpără urmaritori
Nu există niciun secret, există urmaritori falși – și unii influenceri își umflă numărul de urmaritori pe social media.
Cu toate acestea, nu toți influencerii cumpără urmaritori falși.
De fapt, se pune accent din ce în ce mai mare pe calitatea următorilor unui influenceri – mulți acceptând că un numar de urmăritori mai mic și mai implicat este la fel de bun, dacă nu chiar mai bun decât un numar mai mare, neimplicat 100%.
Din fericire, dacă nu esti sigur cu privire la legitimitatea următorilor unui influencer, există cateva modalități de investigare înainte de a face un parteneriat.
Reține câte aprecieri și comentarii primesc postările lor și uita-te la conturile care interacționează activ cu acestia. Par autentici?
Dacă acest lucru nu este suficient, poți solicita un raport de performanță sau poți solicita ajutorul unui instrument de validare terță parte, cum ar fi Fohr sau Social Blade.
Mitul nr. 5: Marketingul cu influenceri nu funcționează pentru brandurile B2B
Nu există nicio îndoială că marketingul cu influenceri are sens pentru brandurile B2C din industria frumuseții, modei, alimentației sau stilului de viață.
Totuși, când vine vorba de B2B, multe branduri sunt mai puțin convinse.
Dar dacă te uiți la branduri B2B precum Cisco, care a creat „Cisco Champions”, este clar că marketingul cu influenceri poate avea rezultate excelente.
I’m honored to have been selected as a @CiscoChampion for the third year in a row! This program continues to motivate me to contribute to, and actively participate in the Wi-Fi community. #CiscoChampion
— Dave Benham (@baldwifiguy) January 4, 2020
Fie că produce conținut sau vorbeste la evenimente, programul a generat peste 55.000 de tweets și peste 44.000 de accesări pe blogul lor – consolidând Cisco ca lider în spațiul de rețea si IT .
Și iată 5 mituri despre colaborarea cu influenceri: dezamagitor!
Marketingul cu influenceri poate fi unul dintre cele mai bune moduri de a direcționa traficul către site-ul tau, de a crește gradul de cunoaștere a brandului și de a crește gradul de afirmare.